Welkom

 

Welkom op de website van Dienstapotheek Eemland

Buiten openingstijden van uw eigen apotheek kunt u bij ons de noodzakelijke farmaceutische zorg krijgen.

De Dienstapotheek werkt net zoals uw eigen apotheek met een automatiseringssysteem. Dit systeem kan gegevens uitwisselen met andere apotheken en met uw huisarts, mits u hiervoor toestemming geeft. Hiervoor is Dienstapotheek Eemland aangesloten op een speciaal en beveiligd netwerk: de zorginfrastructuur. Meer informatie hierover leest u op www.vzvz.nl.

Als u geen toestemming aan uw eigen apotheek heeft gegeven voor gegevensuitwisseling, raden wij u aan altijd een actueel medicatie-overzicht op zak te hebben. Wanneer u een dienstapotheek bezoekt en geen toestemming voor gegevensuitwisseling heeft gegeven aan uw eigen apotheek, kan het zijn dat de wachttijden toenemen. De medewerkers van de dienstapotheek zullen voor uw eigen veiligheid uw medicijngebruik bij u navragen. Daarna moeten ze handmatig de verkregen informatie aan het systeem van de dienstapotheek toevoegen zodat accuraat gecontroleerd kan worden of u de nieuwe geneesmiddelen veilig kunt gebruiken. Dit kost meer tijd dan automatische gegevensuitwisseling. Bovendien weten veel mensen niet precies welke geneesmiddelen ze gebruiken. Of iemand anders gaat de geneesmiddelen ophalen bij de dienstapotheek. Daarom is het belangrijk dat u zo snel mogelijk toestemming geeft aan uw eigen apotheek geeft om informatie te mogen uitwisselen als u dit nog niet gedaan heeft.

Wilt u veilig en betrouwbaar medische gegevens laten delen door uw zorgverleners via deze zorginfrastructuur? Ga naar http://www.volgjezorg.nl en meld u aan. Of maak het snel bekend bij uw eigen apotheek en bij iedere apotheek die u bezoekt. 

Dienstapotheek Eemland is een samenwerkingsverband van de apotheken uit de gemeenten Amersfoort, Barneveld, Bunschoten, Hoevelaken, Leusden, Nijkerk, Scherpenzeel, Soest, Voorthuizen, Woudenberg, het Meander Medisch Centrum en apotheekhoudende huisartsen uit Achterveld, Kootwijkerbroek en Stroe.

Dienstapotheken in omliggende regio’s: 

Dienstapotheek Utrecht, Spoedzorgcentrum Diakonessenhuis, Burgemeester Fockema Andreaelaan 60, T 030 2144583

Dienstapotheek Gooi- en Vechtstreek, Rijksstraat 3, Blaricum, T 035 5330607

Dienstapotheek St Jansdal, Wethouder Jansenlaan 90, Harderwijk, T 0341 435858

Dienstapotheek Gelderse Vallei, Willy Brandlaan 10, Ede, T 0318 434945